Kezdőlap

Találatok: 579

Bemutatkozás


Az alapítvány 2011-ben kezdte meg működését. Legfontosabb céljai között szerepel a Borsod–Abaúj–Zemplén megyében élők társadalmi, gazdasági helyzetének javításában való közreműködés, valamint a fiatalok erkölcsi, szellemi, fizikai képzésén keresztül olyan jövőkép kialakítása és lehetőségek biztosítása, amelyek csökkentik a megyéből történő elvándorlást.
Az alapítványnál hiszünk abban, hogy ez egy csodálatos adottságokkal rendelkező vidék, amely számos lehetőséget és kihívást tartogat az itt élő vagy éppen letelepedni szándékozó embereknek.
Az élet három nagy területén keresztül igyekszünk segítséget nyújtani a társadalom különböző csoportjainak:

Ez a három sarokkő lehet az alapja annak a folyamatnak, amely a megyében élők számára képes elhozni egy csodás holnapot, hiszen jövőnk kulcsa a fejlődés.

 

EFOP-1.3.5-16-2016-00983

 

 

A projekt azonosító száma: EFOP-1.3.5-16-2016-00983

A kedvezményezett neve: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területfejlesztési Közhasznú Alapítvány

A projekt címe: Társadalmi szerepvállalás erősítése Abaújszántón és térségében

A szerződött támogatás összege: 24 875 000 Ft

 

A támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A társadalmi csoportok közötti feszültségek és különbségek csökkennek. A hátrányos helyzetű fiatalok esélyegyenlősége javul. A karitatív akciók száma növekszik. Kölcsönösen előnyös együttműködések jönnek létre. A megvalósításban részt vállaló szakemberek képzettségi szintje nő, differenciálódik. A képzések és tréningek elősegítik a projekt programjainak hosszútávú hasznosulását, a szociális szolidaritás térnyerését. A projekt célcsoportja a település teljes lakossága. Kiemelt célcsoport a 14-35 év közötti, hátrányos helyzetű fiatalok és a 60 év felettiek.

Közvetett célcsoport a társadalom egésze, a működő civil szervezetek, a projektbe vont partner szervezetek. A társadalmi szervezetek tevékenységükkel hozzájárulnak a település élhetőségének javulásához. Olyan feladatokat vállalnak fel, amelyek megkönnyítik a hátrányos helyzetű csoportok, személyek, családok életét, helyi társadalomba illeszkedését, csökkentik a településről való elvándorlás mértékét. Lehet ez akár településszépítés, virág- és faültetés, lehet ételosztás, idősek segítése, nagycsaládosok segítése, közügyek intézéséhez segítségnyújtás, vagy akár családi programok szervezése. Ezek mind hozzájárulnak a lakosság helyben maradásához, közvetve pedig ezáltal a település gazdasági és társadalmi helyzetének javulásához. Igény van egy közös motiváló, szervező erőre, illetve egy stabil szellemi hátteret adó partnerségre, amelyet a jelen projekt az egyesület és az érintett partnerek kölcsönösen előnyös együttműködésével biztosítani képes.